Overzicht

Goed onderhoud voor meer plezier van je houten vloer

12 oktober 2021 - Vloerenkamer

Een nieuwe houten vloer is een aanschaf waar je graag veel jaren mee wilt doen. Het is dan ook belangrijk dat je een vloer kiest die helemaal past bij jouw smaak en stijl zodat je vele jaren met veel plezier van de nieuwe vloer kunt genieten. Echter komt hier wel een belangrijk punt kijken: het onderhoud van de vloer. Zowel voor houten vloeren als voor PVC en laminaat vloeren is het onderhoud van belang. Wanneer je de vloer regelmatig goed reinigt zal je merken dat de vloer veel langer mooi blijft. Wij geven je graag enkele tips.

Viltjes onder stoelen en tafels

Bij verschillende winkels koop je kant en klare viltjes die je vervolgens onder de stoelpoten en tafelpoten kunt aanbrengen. Vergeet ook niet de viltjes af en toe te vervangen. Deze viltjes kunnen vervelende krassen voorkomen.

Inloopmat bij de voordeur

Wanneer je bij de voordeur een mat legt, zal hier het eerste vuil al op komen. Dit beschermt de vloer tegen krassen door zand of vuil. Zeker wanneer je jonge kinderen hebt is een inloopmat bij de voordeur (of achterdeur) onmisbaar.

Voorkom vochtplekken door plantenbakken

Een mooie grote pot met een plant is natuurlijk een blikvanger in de woning. Wanneer je deze echter rechtstreeks op de vloer zet, kan er vocht in de vloer trekken. Voorkom dit door te zorgen dat de pot vrij van de grond staat. Er zijn hiertoe handige onderzetters te koop, bijv. bij tuincentra.

Huisdieren

Natuurlijk moet ook je hond of kat gewoon in huis kunnen rondlopen. Om echter krassen te voorkomen, kun je het best regelmatig de nagels van je huisdier knippen.

Gebruik goede onderhoudsproducten

Met goede onderhoudsproducten kun je de levensduur van je vloer verlengen. Er bestaat veel verschil tussen onderhoudsproducten voor vloeren en lang niet elk middel heeft een goede werking. Wanneer je de onderhoudsproducten van Vloerenkamer koopt, weet je zeker dat je een schoonmaakmiddel hebt dat de vloer goed reinigt. Wij hebben alleen middelen in het assortiment waar we 100% achter staan en die we zelf hebben getest. De Wax & Clean van Vloerenkamer is zo'n schoonmaakproduct dat ervoor zorgt dat de vloer goed wordt beschermd. 

Wax & Clean bestellen    Meer over vloeronderhoud lezen

Heb je specifieke problemen met de vloer die je graag wilt (laten) behandelen? Neem gerust contact op met onze specialisten. Wij helpen je graag indien mogelijk.