Overzicht

Hoe kies ik een nieuwe vloer?

7 oktober 2019 - Vloerenkamer

7 tips bij het kiezen van een nieuwe vloer

 1. Kleur van de vloer
  Hout is er in verschillende kleuren. Bij een wandeling door het bos is dit al goed zichtbaar. Deze natuurlijke verschillen zie je ook terug bij onze houten vloeren. Kies je een lichte vloer dan geeft dit een ruimtelijke uitstraling en dit past dan ook goed in kleinere ruimtes. Door een specifieke behandeling met olie te kiezen kan je extra invloed op de kleur van de vloer uitoefenen.
 2. Breedte van de plank
  Een bredere plank geeft weer een andere uitstraling dan een smalle plank. Met de afmeting van je vloerplanken heb je dus ook invloed op de uitstraling van de vloer. Bij een kleine ruimte kies je wellicht eerder een smallere plank terwijl in een grote ruimte een brede plank juist zorgt voor een mooie sfeer.
 3. Bewerking van de vloer
  Onze vloeren kunnen op verschillende manieren behandeld worden en daarmee een geheel eigen uitstraling krijgen. Er is bijvoorbeeld keus uit:
 • Gerookte vloeren
 • Geschuurde vloeren
 • Geschaafde vloeren
 • Geborstelde vloeren
 1. Vloersorteringen
  Je hebt keuze uit verschillende sorteringen die bepalen of de vloer noesten mag hebben of niet. Ook kunt u kiezen voor een vloer met onbeperkte noesten of noesten tot bepaalde afmetingen. 
 2. Hoe wilt u de vloer leggen?
  Het meest gekozen is de scheepsdekvloer, met rechte planken. Toch kiezen ook veel mensen voor een vloer met een legmotief. Daarbij is de visgraatvloer het meest populair. Naast deze visgraat zijn er ook andere legmotieven, zoals de Hongaarse punt of Versailles panelen.
 3. Wat is uw budget?
  Er zijn verschillende factoren die de prijs van je houten vloer bepalen en we kijken graag samen met je naar de mogelijkheden die passen binnen jouw budget. Ons motto is ´Veel vloer voor weinig geld´ en dit merk je direct aan de offerte.