Overzicht

Houten vloeren, laminaat of parket?

2 februari 2020 - Vloerenkamer

Laminaat

Laminaten vloeren zijn ontzettend populair. Dit heeft voornamelijk te maken dat het relatief goedkoop is, het sterke vloeren zijn en compleet onderhoudsvrij blijven. Laminaat is dan ook geen echt hout, maar is opgebouwd uit geperste platen. De Vloerenkamer werkt met verschillende kwalitatief hoogstaande merken welke geproduceerd worden in België of Duitsland. De uitstraling kan erg op een echt houten vloer lijken en sommigen zijn zelfs nauwelijks te onderscheiden van echt houten vloerdelen.

Het voordeel van laminaat is dat de vloer nooit zal verouderen, het zal dus altijd dezelfde uitstraling en kleur behouden. Door de jaren heel kan laminaat beschadigd raken. Dit is echter snel te repareren door het gemakkelijke klik-systeem. Bewaar daarom altijd enkele stroken van uw laminaat en vervang ze op een gemakkelijke manier wanneer dat nodig mocht zijn.

Bekijk hier de laminaatvloeren van Vloerenkamer

Houten Vloer

Een massieve houten vloer worden ook wel houten vloerdelen genoemd. Hout is een natuurlijk product en als je besluit om houten vloerdelen in huis te leggen zal je dit ook merken. De vloer zal in de loop van de jaren verkleuren, maar zullen daardoor alleen maar een mooiere en rijkere uitstraling krijgen. Wanneer jouw houten vloerdelen beschadigen kan je de bovenkant van de plank afschuren, hierdoor zal de vloer er weer uitzien als nieuw.

Veel mensen denken dat houten vloerdelen maar op één manier gelegd kunnen worden, namelijk het leggen van de planken in de lengte. Echter, het leuke is dat houten vloerdelen op veel verschillende manieren gelegd kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het bekende visgraat patroon of in het minder bekende Hongaarse punt patroon. Het leggen van houten vloerdelen in een ander patroon is nu veel te zien in trendy winkels of horecazaken.

Bekijk hier de houten vloeren van Vloerenkamer

Parket

Parket houten vloeren zijn – net als houten vloerdelen – gemaakt van massief hout. De parketvloer zelf kan bestaan uit massief hout of gedeeltelijk uit hout, verlijmd op een ondergrond. Parket is voorzien van een systeem, waardoor het gemakkelijk is om strak te leggen. Net als bij massief houtenvloerdelen kan de toplaag van een parketvloer geschuurd worden, waardoor de vloer weer in nieuwe staat is terug te brengen.

Parketvloeren stralen warmte en kwaliteit uit en zijn slijtvast. Echter, omdat parketvloeren uit hout bestaan kunnen ze werken. Daarom raadt De Vloerenkamer multiplanken aan. Een multivloer bestaat uit multiplex planken met een eikenhouten toplaag. Hierdoor krijgt het de uitstraling van een massief houten vloer of parket, maar zal het minder werken in relatief vochtige ruimtes en zal het praktisch niet slijten. Net als laminaat is multiplank makkelijk in onderhoud. Een groot voordeel van multiplank is dat het uitermate geschikt is voor vloerverwarming of juist vloerkoeling. Ook in dit geval zullen de planken niet werken.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor jouw vloer? Kom gewoon eens langs bij de Vloerenkamer of kijk verder op onze website voor meer informatie.