Overzicht

Lichte vloeren

10 augustus 2021 - Vloerenkamer

Het kiezen van een lichte vloer

Het kiezen van de kleur van jouw vloer is aan de ene kant een persoonlijke voorkeur. Sommige mensen houden nu eenmaal meer van lichte vloeren dan donkere vloeren. Echter kan de vloer ook veel invloed uitoefenen op de uitstraling van de ruimte en hoe je deze ruimte beleeft. Zorg voor een frisse look en maak de woonkamer ruimtelijker met een lichte vloer! Een goed voorbeeld zijn de licht eiken vloeren uit de Balance collectie van Quick-Step. De eiken vloeren zorgen voor een warme, maar toch ruimtelijke beleving van de ruimte! 

Voordelen van lichte vloeren

Zeker voor woningen die niet al te groot zijn of waar er weinig licht binnenkomt, is het kiezen van een lichte vloer een goede keuze! Een lichte vloer geeft namelijk de volgende voordelen:

  • Een licht vloer laat de woning ruimtelijker lijken
  • Een lichte vloer weerkaatst het licht wat zorgt voor extra licht in huis
  • Lichte vloeren zijn eenvoudig te combineren met vrijwel alle soorten interieur

Houd er rekening mee dat licht vloeren sneller vies lijken. Een vlekje of gespilde broodkruimels zijn snel zichtbaar, zeker op egale vloeren! Kies daarom voor verschillende tinten voor de vloer. 

Soorten lichte vloeren

Lichte vloeren zijn er in alle soorten en maten. Kies voor een egale kleur, of ga voor verschillende tinten. Bij Vloerenkamer bieden we houten vloeren, PVC vloeren en Laminaatvloeren. De Impress Collectie van Moduleo geeft een hout- of steeneffect, biedt 45 verschillende patronen en geven een realistische look. Liever een visgraat patroon en natuurgetrouwe uitstraling? De Galant Collectie van Douwes Dekker geven een strakke uitstraling en zijn daarnaast geschikt voor vloerverwarming. Deze vloeren maken de kamer ruimtelijker en zorgen voor de basis van jouw woning.

Ontdek de mogelijkheden

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk dan de impressiefoto´s van diverse lichte vloeren online of komt rondkijken in de showroom.