Overzicht

Parket en vloerverwarming

16 juni 2021 - Vloerenkamer

Wilt u een parketvloer en vloerverwarming combineren?

Elke dag aangenaam warme voeten hebben, wilt u dat ook? Met vloerverwarming kunt u dit eenvoudig realiseren. Maar met alleen vloerverwarming bent u er nog niet; er moet immers een vloer overheen worden gelegd. Eentje die goed werkt met vloerverwarming, de warmte goed vasthoudt en er mooi uit ziet. Precies daaraan voldoen de meeste parketvloeren. 

De voordelen van parket op vloerverwarming

In onze branche zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor parket op vloerverwarming. Vloerenkamer weet welke voordelen dat heeft en deelt deze graag met u. 

  • Een houten vloer of parketvloer houdt warmte langer vast dan andere materialen. Dit bespaart u dus stookkosten.
  • Een goed gelegde parketvloer gaat een leven lang mee, net als de vloerverwarming.
  • Een parketvloer is behaaglijk voor de voeten, helemaal in combinatie met vloerverwarming.
  • Door verandering in temperatuur en luchtvochtigheid in uw huis zal hout gaan reageren. Eikenhout reageert hier echter nauwelijks op, wat het een heel geschikte houtsoort maakt om te combineren met vloerverwarming. De eiken parketvloer is dan ook zeer populair in Nederland.
  • Bij Vloerenkamer vindt u diverse eiken parketvloeren van het merk Lamett. Zo is er altijd een kleur en patroon dat u mooi vindt.

Dit laatste punt is natuurlijk ook belangrijk: welke parketvloer vindt u het mooist? Bij Vloerenkamer kunt u kiezen uit 4 collecties eiken parketvloeren.

De Oslo-collectie heeft een visgraatpatroon. De kleuren in deze collectie variëren van licht tot warm. Het tegenovergestelde is onze Farm-collectie met een oude, doorleefde uitstraling. De eiken parketvloeren van de Country-collectie zijn een goede keuze voor de kleinere portemonnee en hebben diepe kleuren. Tot slot biedt Vloerenkamer u de Carcassone-collectie. Voor deze speciale collectie wordt uitsluitend oud eikenhout gebruikt, wat de vloeren een unieke uitstraling geeft.

Ontdek alle eiken parketvloeren bij Vloerenkamer

Tips voor het laten leggen van vloerverwarming met parket

 Een parketvloer met vloerverwarming laten leggen is best lastig. Daarom raden wij u met klem aan dit niet zelf te proberen, maar aan een professionele parketteur met kennis van vloerverwarming te laten doen. Zo iemand herkent u aan dit vignet:

Onze tips voor het laten leggen van vloerverwarming met parket:

  • Laat de installatie en vloerlegging over aan een professionele parketteur met bovenstaand vignet.
  • Van tevoren moet een controle van uw woning plaatsvinden. Daarbij wordt bijvoorbeeld de aanvoertemperatuur van uw vloerverwarming gecontroleerd en het vochtgehalte van de ondervloer gemeten.
  • Voor de aanleg van de vloerverwarming en het parket moet u controleren of de ondervloer vlak genoeg is. Is dat niet het geval? Laat dit dan oplossen door een parketteur.
  • Als uw vloerverwarming en parketvloer zijn gelegd, moet het parket wennen aan de vloerverwarming. Daarvoor moet de aanvoertemperatuur in kleine stapjes worden verhoogd. Hoe veel tijd en °C elke stap inhoudt, verschilt per woning. Vraag daarom de installateur naar zijn of haar advies.

Heeft u naar aanleiding van onze tips nog vragen? Neem dan gerust contact met onze vloerenexperts op.