Overzicht

Wat zijn PVC vloeren?

10 oktober 2021 - Vloerenkamer

Wat zijn PVC vloeren?

Ben je op zoek naar een vloer met de gezellige sfeer van een houten vloer, maar het gemak van een kunststof vloer? Dan is een PVC vloer iets voor jou. PVC vloeren zijn ontzettend populair doordat deze vloeren gemaakt zijn van kunststof, maar bijna niet te onderscheiden zijn van houten vloeren. Doordat de vloer van kunststof is gemaakt, kan de vloer goed tegen een stootje, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en zijn ze gemakkelijk zelf te leggen. Voor veel mensen is dit een uitkomst.

Kunststof met het gevoel van hout

Houten vloeren zijn erg geliefd vanwege de gezellige en authentieke uitstraling. Houten vloeren zijn helaas niet erg gebruiksvriendelijk en hebben veel onderhoud nodig. Daardoor kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. Tegenwoordig is een kunststof vloer haast niet te onderscheiden van een houten vloer. PVC vloeren voelen zelfs aan als echt hout door het reliëf in de toplaag.

Veel mogelijkheden

PVC vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in jouw woning van badkamer tot slaapkamer. Dit komt doordat de vloeren weinig onderhoud nodig hebben en waterbestendig zijn. De vloer blijft dan ook ontzettend lang mooi, zelfs in de badkamer of keuken. Daarnaast heb je ontzettend veel keuze in kleuren en dessins bij kunststof vloeren. Dit komt omdat er veel verschillende merken zijn die verschillende dessins en kwaliteitsvormen aanbieden. Bij Vloerenkamer hebben we veel verschillende kwaliteiten en designs in ons assortiment. Hier vind je dessins van 2,0 mm dik en een toplaag van 0,3 mm tot maar liefst 2,5 mm dik. De PVC vloeren van Vloerenkamer voldoen aan de voorwaarden van de Duitse DIBT norm, de strengste norm van Europa. 

Zelf de vloer leggen?

Een PVC vloer kan je gemakkelijk zelf leggen. Dit komt doordat de meeste vloeren een speciaal systeem hebben, waardoor je ze alleen in elkaar hoeft te klikken. Daarnaast kan je PVC vloeren goed combineren met vloerverwarming.

Duurzaam & trendy

Kies je voor een PVC vloer, dan kies je voor een duurzame, maar ook erg trendy vloer voor de woning. Bij Vloerenkamer helpen we je graag met de keuze uit ons ruime aanbod aan PVC vloeren. Onze medewerkers adviseren je graag over alle voordelen en mogelijkheden van PVC vloeren.