Overzicht

Waterschade aan mijn houten vloer. Wat nu?

27 mei 2021 - Vloerenkamer

Wat te doen bij waterschade aan je houten vloer?

Allereerst is het belangrijk dat je snel een specialist inschakelt. Hoe meer schade je kunt voorkomen, hoe beter. Buiten het feit dat je daardoor zelf minder overlast hebt, is het ook je plicht naar de verzekeraar toe. Waterschade kan bijvoorbeeld schimmel of kleurverschil tot gevolg hebben. Een specialist kan helpen bij het herstellen van je vloer. Onderstaand een paar tips waar je bij waterschade aan moet denken.

Vloer drogen

Het helpt om je houten vloer te drogen. Dit kan je doen met handdoeken, tevens door de verwarming hoog zetten en te ventileren.

Neem contact op met je verzekering

We zeiden het al even, waterschade valt vaak onder je dekking bij de inboedel- of opstalverzekering. Informeer daarom zo snel mogelijk bij je verzekeraar welke stappen je moet ondernemen.

Neem contact op met een specialist

Een specialist kan de schade in kaart brengen en je adviseren in de beste methode om de waterschade aan te vliegen. De Vloerenkamer kan je helpen bij het herstellen van je houten vloer. Soms is hier slechts een schuur- of lakbeurt voor nodig, maar in sommige gevallen zal de hele vloer vervangen moeten worden. In alle gevallen nemen we je mee in dit proces en lichten we toe wat de stand van zaken is. Wij beginnen nooit aan iets zonder dit met jou te overleggen. Uiteraard zorgen we, indien nodig, voor alle facturen om aan de verzekering te kunnen overleggen. Laten we hopen op een mooie zomer, maar mocht er weer zoveel regen vallen als de afgelopen tijd: neem gerust contact met ons op. We wensen je een fijne zomer!