bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

De juiste vloer voor huisdieren

Blog overzicht

Bent u als eigenaar van honden en/of katten op zoek naar een nieuwe houten vloer? Dan is het goed om te weten welke vloeren geschikt zijn voor huisdieren. Daarbij moet u goed nadenken over de kleur van uw vloer. In dit blog helpen we u met deze keuze.

De juiste vloer voor huisdieren kiezen: waar moet u op letten?

Als u huisdieren heeft en een nieuwe houten vloer wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. De belangrijkste zijn:

  • Hoe vaak maakt uw huisdier krassen op de vloer?
  • Welke kleur houten vloer verbergt de krassen beter?
  • Hoe kunt u krassen voorkomen?
  • Welke kleur houten vloer past het beste in uw huis?

Help, mijn hond of kat maakt krassen!

Elke hond en kat maakt wel eens krassen op de vloer. Dat komt bijvoorbeeld doordat ze scherpe nagels hebben en daarmee op de vloer tikken tijdens het lopen. Maar er ontstaan ook krassen doordat ze hun etensbakje verschuiven. Elke honden- of katteneigenaar kent dit probleem.

De vraag is daarom niet of, maar hoe vaak uw huisdier krassen maakt. Is dat slechts af en toe? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar als uw kat of hond altijd lange, scherpe nagels heeft of elke dag zijn etensbak een stuk verschuift, speelt uw huisdier een belangrijke rol bij uw keuze voor een nieuwe houten vloer.

Welke kleur houten vloer verbergt de krassen beter?

Er zijn oneindig veel kleuren houten vloer, maar in dit blog maken we vooral onderscheid tussen donkere en lichte houten vloeren

Over het algemeen vallen krassen - net als stof - meer op donkere vloeren op. U heeft dan eigenlijk 3 keuzes:

  • Een wat minder donkere vloer of zelfs lichte kleur kiezen
  • Krassen voorkomen
  • De krassen voor lief nemen

In het assortiment van Vloerenkamer vindt u niet alleen heel donkere vloeren, maar ook minder donkere vloeren. Bijvoorbeeld van de merken Nature Floor, Raftwoord en Lamett. Wilt u vooral geen gedoe? Kies dan voor een van onze lichte houten vloeren

Ontdek alle houten vloeren van Vloerenkamer

De juiste vloer voor honden en katten

Ik wil een houten vloer, maar hoe kan ik krassen voorkomen?

Of u nu een lichte kleur, donkere kleur of iets daar tussenin kiest, het liefst wilt u waarschijnlijk krassen voorkomen. Laten we u meteen gerust stellen: er zijn diverse mogelijkheden om het aantal krassen te verminderen of zelfs te voorkomen.

1. Nagels knippen

Wij raden aan de nagels van uw hond of kat regelmatig te knippen. Lange, scherpe nagels veroorzaken immers meer krassen. Korte nagels daarentegen verminderen het aantal krassen op uw vloer.

2. Een mooi vloerkleed

Natuurlijk maakt u zelf ook wel eens een kras - bijvoorbeeld door een stoel hard naar achteren te schuiven. Dit kunt u voorkomen door een mooi vloerkleed onder de eettafel of bij de zithoek te leggen. Bovendien is dit heerlijk zacht voor uw voeten! En niet alleen u, ook uw trouwe viervoeter zal door zo´n kleed geen krassen meer kunnen maken.

3. Een matje onder het voerbakje

Staan de voerbakjes van uw hond of kat in huis? Leg dan een matje of iets anders onder de bakjes zodat deze niet direct op de houten vloer staan. Als uw huisdier dan met het etensbakje aan de schuif gaat, veroorzaakt dit geen krassen meer. Let er dan wel op dat het matje groot genoeg is. Mijn kat verschuift tijdens het eten het bakje soms wel een halve meter - daar kan een klein matje natuurlijk niet tegenop.

Lees hier meer tips tegen krassen door huisdieren

Ook niet onbelangrijk: welke kleur houten vloer past het beste in uw huis?

Een houten vloer kan nog zo geschikt zijn voor uw huisdier, het moet natuurlijk ook bij u en uw huis passen. Om te ontdekken welke houten vloer dan de beste keuze is, kunt u deze 3 vragen voor uzelf beantwoorden:

  • Wat vindt u zelf mooi?
  • Welke stijl heeft uw inrichting?
  • Past een lichte of donkere vloer bij uw kamers?

Voor tips hoe u deze vragen kunt beantwoorden, verwijzen we u graag naar ons blog over donkere vs. lichte houten vloeren

Advies nodig?

Heeft u nog vragen of wilt u graag persoonlijk advies? Maak dan een afspraak met onze adviseurs in de vloerenspeciaalzaak. Wij helpen u graag verder!

Maak een afspraak in onze vloerenspeciaalzaak

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?