bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Goed onderhoud voor meer plezier van uw houten vloer

Blog overzicht

Een nieuwe houten vloer is een aanschaf waar u graag veel jaren mee wilt doen. Het is dan ook belangrijk dat u een vloer kiest die helemaal past bij uw smaak en stijl zodat u vele jaren met veel plezier van uw nieuwe vloer kunt genieten. Echter komt hier wel een belangrijk punt kijken: het onderhoud van uw vloer. Zowel voor houten vloeren als voor PVC en laminaat vloeren is het onderhoud van belang. Wanneer u de vloer regelmatig goed reinigt zult u merken dat de vloer veel langer mooi blijft. Wij geven u graag enkele tips.

Viltjes onder stoelen en tafels

Bij verschillende winkels koopt u kant en klare viltjes die u vervolgens onder de stoelpoten en tafelpoten kunt aanbrengen. Vergeet ook niet de viltjes af en toe te vervangen. Deze viltjes kunnen vervelende krassen voorkomen.

Inloopmat bij de voordeur

Wanneer u bij de voordeur een mat legt, zal hier het eerste vuil al op komen. Dit beschermt uw vloer tegen krassen door zand of vuil. Zeker wanneer u jonge kinderen heeft is een inloopmat bij de voordeur (of achterdeur) onmisbaar.

Voorkom vochtplekken door plantenbakken

Een mooie grote pot met een plant is natuurlijk een blikvanger in de woning. Wanneer u deze echter rechtstreeks op de vloer zet, kan er vocht in de vloer trekken. Voorkom dit door te zorgen dat de pot vrij van de grond staat. Er zijn hiertoe handige onderzetters te koop, bijv. bij tuincentra.

Huisdieren

Natuurlijk moet ook uw hond of kat gewoon in huis kunnen rondlopen. Om echter krassen te voorkomen, knipt u het best regelmatig de nagels van uw huisdier.

Gebruik goede onderhoudsproducten

Met goede onderhoudsproducten kunt u de levensduur van uw vloer verlengen. Er bestaat veel verschil tussen onderhoudsproducten voor vloeren en lang niet elk middel heeft een goede werking. Wanneer u de onderhoudsproducten van Vloerenkamer koopt, weet u zeker dat u een schoonmaakmiddel heeft dat uw vloer goed reinigt. Wij hebben alleen middelen in het assortiment waar we 100% achter staan en die we zelf hebben getest. De Wax & Clean van Vloerenkamer is zo'n schoonmaakproduct dat ervoor zorgt dat uw vloer goed wordt beschermd. 

Wax & Clean bestellen    Meer over vloeronderhoud lezen

Heeft u specifieke problemen met uw vloer die u graag wilt (laten) behandelen? Neem gerust contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag indien mogelijk.

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?