bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Hoe kies ik een nieuwe vloer?

Blog overzicht

Hoe kiest u een nieuwe vloer? Of u nu gaat verhuizen of uw huidige woning wilt opknappen, de keuze van een nieuwe vloer vormt de basis van het interieur. Wij helpen u graag met goed advies. Dit doen we uiteraard graag in onze showroom in Oirschot, maar ook online informeren we u uitgebreid over alle mogelijkheden en kunt u een groot deel van onze collectie bekijken.

7 tips bij het kiezen van een nieuwe vloer

 1. Kleur van de vloer
  Hout is er in verschillende kleuren. Bij een wandeling door het bos is dit al goed zichtbaar. Deze natuurlijke verschillen ziet u ook terug bij onze houten vloeren. Kiest u een lichte vloer dan geeft dit een ruimtelijke uitstraling en dit past dan ook goed in kleinere ruimtes. Door een specifieke behandeling met olie te kiezen kunt u extra invloed op de kleur van de vloer uitoefenen.
 2. Breedte van de plank
  Een bredere plank geeft weer een andere uitstraling dan een smalle plank. Met de afmeting van uw vloerplanken heeft u dus ook invloed op de uitstraling van de vloer. Bij een kleine ruimte kiest u wellicht eerder een smallere plank terwijl in een grote ruimte een brede plank juist zorgt voor een mooie sfeer.
 3. Bewerking van de vloer
  Onze vloeren kunnen op verschillende manieren behandeld worden en daarmee een geheel eigen uitstraling krijgen. U  heeft bijvoorbeeld keus uit:
  • Gerookte vloeren
  • Geschuurde vloeren
  • Geschaafde vloeren
  • Geborstelde vloeren
 4. Vloersorteringen
  U heeft keuze uit verschillende sorteringen die bepalen of de vloer noesten mag hebben of niet. Ook kunt u kiezen voor een vloer met onbeperkte noesten of noesten tot bepaalde afmetingen. 
 5. Hoe wilt u de vloer leggen?
  Het meest gekozen is de scheepsdekvloer, met rechte planken. Toch kiezen ook veel mensen voor een vloer met een legmotief. Daarbij is de visgraatvloer het meest populair. Naast deze visgraat zijn er ook andere legmotieven, zoals de Hongaarse punt of Versailles panelen.
 6. Wat is uw budget?
  Er zijn verschillende factoren die de prijs van uw houten vloer bepalen en we kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die passen binnen uw budget. Ons motto is ´Veel vloer voor weinig geld´ en dit merkt u direct aan de offerte.
Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?