bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Planchette houten vloeren

Blog overzicht

Een nieuwe trend in vloerenland zijn de houten planchetten vloeren. Het is nog niet een bekende vloer en daarom nog niet mainstream. Sinds enige tijd hebben wij deze vloer opgenomen in ons assortiment.

Bij het zien van de planchetten vloeren waren wij direct razend enthousiast en wij willen op deze manier iedereen kennis laten maken met dit unieke type vloer. Lees dus vooral verder als je meer wilt weten over de planchette vloer.

Wat zijn planchette houten vloeren?

Een eiken houten vloer, visgraat vloer of een parketvloer zijn allemaal houten vloeren, maar wel bij de meeste bekend. Een planchette vloer zegt de meest mensen niets. Dus we leggen je graag uit wat een planchette vloer nu precies is.

Een planchette vloer bestaat uit allerlei parketplanken. Nou ja planken... eerder plankjes. Deze houten blokjes hebben allemaal hetzelfde formaat. Elk blokje is zo gesneden dat het een afmeting heeft van 250 mm lang en 50 mm breed.

Doordat ieder blokje hetzelfde formaat heeft kunnen er veel verschillende patronen gelegd worden. Recht, diagonaal of in een L-vorm. Er zijn nog veel meer patronen mogelijk.

Een planchette vloer is ideaal als jij jouw vloer levendig te maken en perfect voor als jij creatief bent en een unieke vloer in je huis wilt.

Een planchette vloer lijkt op een visgraat vloer?

Ik zie een visgraat vloer op de afbeelding? Nee, dat is geen visgraat vloer, maar een planchette vloer gelegd in een visgraat patroon. Een visgraat vloer heeft andere afmetingen dan een planchette vloer. Hierdoor wordt deze vloer in een visgraat patroon gelegd want andere legpatronen zijn schaars.

Dus wil jij een visgraat patroon? Kom dan naar onze showroom en bekijk welk effect de verschillende afmetingen van de blokjes hebben op het visgraat patroon. Wil je iets origineels en wat anders dan andere mensen? Een planchette houten vloer is dan helemaal voor jou!

Bekijk deze vloer in iedere kleur en geur bij de vloerenkamer

Niet alleen is de vloer in allerlei verschillende patronen te leggen ook kan je deze vloer bij ons in iedere kleur krijgen. Ben jij een trendsetter en wil jij een unieke vloer in jouw eigen huis?

Leef je dan uit met de verschillende patronen en kleuren en creëer jouw droomvloer. Benieuwd hoe dit eruit ziet? Kom naar onze showroom in Oirschot en laat je inspireren of hieronden alvast de vloer in onze webwinkel!

Bekijk hier de de planchette houten vloer

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?