bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Vloeren trends 2018

Blog overzicht

Bent u op zoek naar een nieuwe vloer in 2018 en benieuwd naar alle trends in vloeren? Het komende jaar worden weer veel nieuwe trends verwacht, maar ook zien we vloerentrends uit 2017 nog gewoon terug in 2018. In ons overzicht vindt u dan ook een aantal klassiekers, maar ook verrassende nieuwe trends in vloeren.

Robuuste vloeren

Een trend die blijft aanhouden is de robuuste vloer. De grove vloeren bestaan vaak uit brede planken en worden recht gelegd. De vloeren hebben een matte afwerking en zijn niet zeer gepolijst. Het moet bijna lijken alsof de boom direct tot vloer is gemaakt. Deze robuuste vloeren hebben ontzettend veel uitstraling en warmte. De afwerking van deze vloeren kan ook met olie. Hierdoor krijgt de vloer een natuurlijke uitstraling.

Trends in kleuren

Afgelopen jaar hebben we veel warme tinten gezien in de vloeren. Donkere kleuren en kleuren als bruin en terra. In 2018 zullen we deze warme tinten vloeren nog steeds veel tegen komen. Echter komen ook de lichte kleuren weer terug. De blonde- en honingkleurige vloeren zult u aankomend jaar veel zien. Daarnaast is er ook een opvallende nieuwe trend in de kleur voor vloeren, namelijk grijs en wit. Steeds meer gaan we vloeren zijn die een witte wash over zich hebben of die een grijze kleur hebben. 

Verschillende texturen

De texturen verschillen meer dan ooit ter voren van elkaar. Zoals eerder benoemd gaat u steeds vaker robuuste vloeren zien. Echter blijven de klassieke, gladde en gepolijste vloeren in 2018 ook erg populair. Waar de robuuste vloeren grof zijn en recht worden gelegd, zijn de klassieke vloeren strak en worden vaak in patronen gelegd. Bij de robuuste vloeren mag de wijdte best wel verschillen in de vloer en leuk worden gelegd, terwijl de klassieke vloeren recht en strak worden gelegd.

Vloeren leggen in patronen

De robuuste planken worden vaak met een leuk patroon gelegd waarin het niet uit maakt of de breedte gelijk is. De patronen zijn grof en de nadruk ligt op de natuurlijke uitstraling van het hout. Klassieke houten vloeren worden juist strak gelegd. En goed nieuws in de vloeren trends voor 2018, de vispatroonvloeren en de Marseille patroonvloeren zijn ook dit jaar absoluut een aanrader!

Gemak in gebruik

Een trend die we veel gaan zien in 2018 is het belang van gemak. De vloeren moeten gemakkelijk zijn in gebruik. Dit houdt in dat de vloer vrijwel onderhoudsvrij moet zijn en de kans op slijtage en beschadigingen minimaal moet zijn. Dit komt vaak neer op vloeren met een houten uitstraling, bijvoorbeeld PVC vloeren. Deze hebben een toplaag dat aanvoelt als een houten vloer, maar deze vloer gaat veel langer mee. Daarnaast gaat u ook meer de keuze zien voor laminaat vloeren. Hierbij is de toplaag van kunststof gemaakt en gaat hierdoor langer mee. Laminaat vloeren hebben geen werking en bijna geen onderhoud nodig.

Bent u op zoek naar een nieuwe houten vloer? Of kiest u voor PVC of laminaat? Bij Vloerenkamer bent u aan het juiste adres voor deskundig advies. Onze specialisten denken graag met u mee om een vloer te kiezen die past bij u, uw interieur en natuurlijk ook uw budget. In onze grote showroom vindt u bovendien zeer veel vloeren die u hier direct kunt bekijken.

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?