bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Vloertrends voor 2019

Blog overzicht

Met het nieuwe jaar weer in zicht wordt het tijd om te gaan kijken naar wat de trends op het gebied van vloeren voor 2019 gaan worden. Want wie nu op zoek is naar een nieuwe vloer, wil natuurlijk helemaal op de toekomst voorbereid zijn! 2019 zal nieuwe dingen met zich meebrengen, maar ook trends uit voorgaande jaren zullen we terugzien.

Laten we maar gaan kijken wat 2019 ons brengt.

 

Duurzame vloeren

Net als in 2018 is duurzaamheid een belangrijke trend. De duurzaamheid van een vloer wordt door een aantal dingen bepaald: hoe wordt de vloer gemaakt, hoe is de levensduur en wat gebeurt er met de vloer als hij opgebruikt is? Je kan stellen dat een duurzame vloer geproduceerd wordt onder duurzame omstandigheden, er weinig onderhoud nodig is tijdens het gebruik en dat hij gerecycled kan worden. Wees niet bang, uw vloer hoeft niet aan al deze punten te voldoen. Kiest u bijvoorbeeld voor een houten vloer, dan zal de productie duurzaam zijn, maar vergt het onderhoud weer meer tijd en moeite. Een stenen vloer daarentegen zal in productie veel energie verbruiken, maar is zeer onderhoudsvriendelijk en heeft een hele lange levensduur. Zo heeft u met elk gewenst materiaal de mogelijkheid om duurzaam te gaan.

 

Zeg geen nee tegen PVC

Een materiaal dat we al veel tegenkomen, maar nog veel vaker gaan zien, is PVC. Met PVC creëert u een natuurlijke look, terwijl u niet zit met de onderhoudseisen die natuurlijke materialen met zich meenemen. Daarnaast is PVC heel goed in verschillende vormen en stijlen te krijgen. U kunt er dus alle kanten mee op! En om even terug te gaan naar het vorige punt: PVC is een zeer duurzaam materiaal. Extra waardevol dus! 

PVC vloeren zijn bovendien geschikt voor woningen met laag temperatuur verwarming.

Vloertrends voor 2019

Kleur is heel belangrijk

Een echte trend in 2019 wordt de kleur van de vloer. Want de kleur van je vloer gaat heel veel zeggen over de ruimte waarin de vloer ligt. Kiest u bijvoorbeeld in een kleine kamer voor een lichte vloer, dan wordt de ruimte veel groter. En een grote kamer met een donkere vloer? Dan wordt hij lekker knus. Ook kunt u bij het kiezen van de kleur vloer de richtlijnen van de natuur gebruiken. Want als u een natuurlijke uitstraling wilt, dan kiest u voor een donkere vloer, een iets lichtere muur met een donker plafond. Dan voelt uw kamer aan alsof u door de natuur loopt. Ten slotte is het belangrijk een kleur te kiezen die bij de rest van de inrichting past. Hierdoor krijgt de kamer een ruimtelijke uitstraling en heeft u niet meer het gevoel dat de vloer een onderdeel op zich is, maar dat de vloer een deel van de ruimte is.

 

Er is in 2019 dus weer genoeg om uit te kiezen! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kom dan eens langs in onze ruime showroom of bekijk ons assortiment, en laat u verrassen.

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?