bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Wat zijn PVC vloeren?

Blog overzicht

Wat zijn PVC vloeren eigenlijk? Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld. Steeds meer mensen ontdekken deze praktische, maar stijlvolle vloeren. Wellicht zijn PVC vloeren ook voor u een uitkomst.

Wat zijn PVC vloeren?

Bent u op zoek naar een vloer met de gezellige sfeer van een houten vloer, maar het gemak van een kunststof vloer? Dan is een PVC vloer iets voor u. PVC vloeren zijn ontzettend populair doordat deze vloeren gemaakt zijn van kunststof, maar bijna niet te onderscheiden zijn van houten vloeren. Doordat de vloer van kunststof is gemaakt, kan de vloer goed tegen een stootje, zijn ze gemakkelijk te onderhouden en zijn ze gemakkelijk zelf te leggen. Voor veel mensen is dit een uitkomst.

Kunststof met het gevoel van hout

Houten vloeren zijn erg geliefd vanwege de gezellige en authentieke uitstraling. Houten vloeren zijn helaas niet erg gebruiksvriendelijk en hebben veel onderhoud nodig. Daardoor kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. Tegenwoordig is een kunststof vloer haast niet te onderscheiden van een houten vloer. PVC vloeren voelen zelfs aan als echt hout door het reliëf in de toplaag.

Veel mogelijkheden

PVC vloeren zijn geschikt voor elke ruimte in uw woning van badkamer tot slaapkamer. Dit komt doordat de vloeren weinig onderhoud nodig hebben en waterbestendig zijn. De vloer blijft dan ook ontzettend lang mooi, zelfs in de badkamer of keuken. Daarnaast heeft u ontzettend veel keuze in kleuren en dessins bij kunststof vloeren. Dit komt omdat er veel verschillende merken zijn die verschillende dessins en kwaliteitsvormen aanbieden. Bij Vloerenkamer hebben we veel verschillende kwaliteiten en designs in ons assortiment. Hier vindt u dessins van 2,0 mm dik en een toplaag van 0,3 mm tot maar liefst 2,5 mm dik. De PVC vloeren van Vloerenkamer voldoen aan de voorwaarden van de Duitse DIBT norm, de strengste norm van Europa. 

Zelf de vloer leggen?

Een PVC vloer kunt u gemakkelijk zelf leggen. Dit komt doordat de meeste vloeren een speciaal systeem hebben, waardoor u ze alleen in elkaar hoeft te klikken. Daarnaast kunt u PVC vloeren goed combineren met vloerverwarming.

Duurzaam & trendy

Kiest u voor een PVC vloer, dan kiest u voor een duurzame, maar ook erg trendy vloer voor uw woning. Bij Vloerenkamer helpen we u graag met de keuze uit ons ruime aanbod aan PVC vloeren. Onze medewerkers adviseren u graag over alle voordelen en mogelijkheden van PVC vloeren.

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?