Overzicht

Een nieuwe vloer in 2017

14 november 2016 - Vloerenkamer

Trends voor een nieuwe vloer in 2017

Internet biedt veel mogelijkheden om rond te kijken naar nieuwe trends en wij vonden dan ook een aantal noemenswaardige trends, die ook relevant zijn voor de keuze van een vloer. Graag informeren we je hierover, maar uiteraard ben je ook van harte welkom in onze ruime showroom om ons aanbod zelf te bekijken en natuurlijk ook te voelen.

Trend 1: warmere kleuren Koper, wit marmer, poederroze en lavendelblauw: het zijn kleuren die we in 2017 steeds minder zullen tegenkomen. In plaats daarvan zien we meer diepe, warme kleuren zoals bruin en terra, maar vooral ook groen. Dé kleur voor 2017 is dan ook groen!

Trend 2: stoere houten vloeren Neutrale vloeren kunnen natuurlijk altijd, maar in 2017 zullen we echt de meer stoere vloeren gaan tegenkomen. Je kunt hierbij denken aan een donkere vloer, maar juist ook aan extreem lichtgekleurde vloeren.

Trend 3: grijze vloeren blijven Eigenlijk dus geen echte trend, maar wel de moeite waard om te vermelden is dat ook in 2017 de grijze houten vloer nog veelvuldig in beeld blijft.

Trend 4: meer textuur in houten vloeren Behalve de kleur kan ook de textuur van je houten vloer een verschil maken. Met een authentieke textuur in de vloer geef je de vloer een extra dimensie qua uitstraling en dat kan net het verschil maken.

Trend 5: minder glanzende vloeren De afwerking van de vloer wordt in 2017 minder glanzend, maar juist een meer matte afwerking zullen we vaker terugzien in het interieur.

Trend 6: legpatronen voor vloeren In 2016 zagen we ook al dat de visgraatvloer enorm in populariteit toenam en 2017 zal dit verder doorzetten. Naast visgraatvloeren worden houten vloeren bijvoorbeeld ook diagonaal gelegd en zo zijn er meerdere legpatronen voor jouw houten vloer.

Trend 7: brede, lange planken In 2017 zullen we ook brede planken steeds vaker zien. Brede en lange planken maken jouw woonkamer optisch groter en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit een trend is voor 2017. Creeer dus meer rust en ruimte in jouw interieur met brede, lange planken.

Trend 8: hergebruik in vloeren Oude materialen opnieuw gebruiken in jouw houten vloer zagen we in 2016 al bij de populaire Raftwood vloeren, maar ook voor 2017 zullen we deze trend zien waarbij oude materialen, in het geval van Raftwood zijn dat spoorbielzen, opnieuw worden gebruikt. Bovenstaand vind je 8 trends die wij voor 2017 zijn tegengekomen. Wil je een vloer die aansluit bij de laatste trends? Of kies je liever een klassieke vloer? In alle gevallen kunnen we je bij Vloerenkamer uitstekend adviseren over de mogelijkheden. In onze ruime showroom hebben wij heel veel vloeren, zowel vloeren die passen bij bovenstaande trends als klassieke vloeren. Wij kijken graag samen met jou naar je wensen. Voor elk budget is er een passende vloer bij Vloerenkamer.