Overzicht

Trends in houten vloeren voor 2016

20 november 2015 - Vloerenkamer

Vloeren met textuur - levendig en speels

Een vloer met karakter geeft jouw woning echt een eigen sfeer en wordt daarom ook steeds vaker gekozen. Elke plank is verschillend en dat mag gewoon in 2016. Noesten hoeven niet meer weggewerkt te worden, maar mogen gezien worden en de vloer hoeft ook niet helemaal glad te zijn. Het geeft de houten vloer een levendig karakter en tegelijk een speels uiterlijk. Ook kleurverschillen mogen hierbij gewoon getoond worden. Puur natuur houten vloerbedekking kunnen we deze trend ook wel noemen.

Brede vloerdelen

Brede eikenhouten vloerdelen van 18 of 22 cm zullen we in 2016 nog vaker zien op de vloer. De smallere vloerdelen zijn uiteraard nog altijd leverbaar, maar in onze Vloerenkamer zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor de bredere planken.

In patroon gelegde vloeren

Al eerder schreven wij over de populariteit van de visgraatvloer en deze mag dan ook bij de trends voor 2016 niet ontbreken. Maar er zijn meer patronen waarin uw vloer gelegd kan worden, zoals een mozaiekpatroon of baksteenpatroon.

Lichte kleuren

De lichte kleuren op de vloer zien we al langere tijd, maar ook in 2016 blijft deze trend nog erg populair. White wash vloeren zijn nog altijd zeer in trek en in onze Vloerenkamer kunt u dan ook kiezen uit diverse lichte white wash vloeren. Kies je een nieuwe vloer voor 2016 en heb je interesse in meer informatie over genoemde trends? Wil je graag overleggen met onze specialisten wat de mogelijkheden voor jouw woning zijn en op je gemak rondkijken in onze ruime showroom? Neem dan zeker even contact op met Vloerenkamer, je bent bij ons van harte welkom voor een goed advies. Voor elke smaak en voor elk budget vinden wij een vloer die past bij jouw wensen!