Overzicht

Visgraatvloeren

13 oktober 2021 - Vloerenkamer

Patroonvloer in visgraat

Een visgraatvloer is een vloer die in een schuin patroon wordt gelegd. Hierdoor krijgt de vloer een prachtige klassieke uitstraling. Visgraatvloeren zijn bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Ze geven de ruimte een klassiek en ruimtelijk gevoel. Visgraatvloeren passen in alle interieurs, van landelijk tot modern.

De vraag wordt regelmatig gesteld of visgraatvloeren tijdloos zijn. Als we kijken hoe lang visgraatvloeren al worden gelegd is het antwoord op deze vraag zonder twijfel ja. Visgraatvloeren zijn tijdloos en volgens dit artikel op AD.nl kunnen ze wel meer dan 100 jaar meegaan. Een visgraatvloer is een flinke investering, maar is dit ook zeker waard. Bovendien is het leggen van een visgraatvloer echt vakwerk dat bijzonder arbeidsintensief is. Ook hierin kunnen wij je uiteraard adviseren.

Visgraatvloeren, klassiek maar ook trendy

Visgraatvloeren werden voorheen vooral gemaakt uit afzonderlijke stukken hout, meestal eikenhout. Deze werden zorgvuldig gesneden. Vervolgens werden de planken stuk voor stuk geplaatst. Tegenwoordig gaat het leggen van visgraatvloeren veel eenvoudiger en kan een visgraatvloer van verschillende soorten vloeren worden gemaakt. Er is verschil in donkere en lichte kleuren, maar ook in de lengte van de plank. Een smalle plank zorgt voor een andere uitstraling dan een brede plank. Daarnaast kan je ook kiezen voor een langere plank.

In ieder interieur

Veel mensen vallen voor de mooie uitstraling van een visgraat parket. Deze vloer past dan ook bij iedere woning. Zowel bij een klassiek als modern interieur past deze mooie patroonvloer. Visgraatvloeren brengen dan ook veel sfeer in huis. Het is een tijdloze vloer met een klassieke uitstraling waar je jarenlang van kunt genieten.

Ben je op zoek naar een visgraatvloer voor in de woonkamer of liever in de slaapkamer of een andere ruimte in huis? Een visgraatvloer past bij iedere woningstijl en in iedere ruimte. Het klassieke motief is ook te combineren met vloerverwarming.

Alternatieven voor visgraatvloeren

Het meest bekende alternatief voor de visgraatvloer is een vloer in de Hongaarse punt. Ook dit is een tijdloze vloer die misschien iets minder bekend is, maar ook zeer stijlvol en geschikt voor elk interieur. Andere stijlen zijn de Versailles vloer, cassettevloer of een elleboogpatroon. Volop keus en je kunt bij ons terecht voor mooie voorbeelden van de alternatieven voor de visgraatvloer.

Ontdek de Vloerenkamer

Bij Vloerenkamer hebben we veel verschillende planken die geschikt zijn voor visgraatvloeren. Wij geven je graag advies over het leggen van een visgraatpatroon en de juiste planken en benodigdheden hiervoor.

Bovendien kan je ook een van de al bestaande visgraatvloeren in je woning laten leggen. Bekijk bijvoorbeeld de collecties van Nature Floors.