Overzicht

Vloertrends 2022

25 november 2021 - Vloerenkamer

Ga je een nieuw huis kopen of jouw bestaande huis opknappen? Dan wil je natuurlijk inspiratie opdoen voor een nieuwe vloer. Wil je niet perse een standaard vloer, maar juist meegaan met de trends? Lees dan vooral verder, want we vertellen je meer over de belangrijkste vloertrends 2022. Welk type vloeren wordt nóg populairder, welke merken zijn in opkomst? Wij zetten onze verwachtingen op een rijtje.

1. Nieuwe ontwikkeling: waterbestendig PVC

Vorig jaar voegden we het PVC-merk COREtec al toe aan ons assortiment. We zien nu al dat veel bezoekers in COREtec geïnteresseerd zijn. Logisch, want dit is een heel vernieuwend vloerenmerk. Ze maken namelijk waterbestendig PVC. Daarmee zijn hun vloeren ideaal voor in de badkamer. Maar ook in de keuken en bijkeuken komt zo´n vloer goed van pas. Deze waterbestendige PVC-vloeren waren in 2021 al populair en die trend zet zich in 2022 gewoon door. 

2. Vloerverwarming wordt nóg belangrijker

Een andere reden waarom COREtec zo´n trendsetter is: je kan er vloerverwarming onder leggen. Dat is belangrijk, want vloerverwarming wordt steeds normaler. Daarom zoeken ook steeds meer van onze klanten naar een vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Een paar voorbeelden van zulke vloeren:

3. Duurzame vloeren

We noemden het al in ons blog over vloertrends voor 2021, maar ook in 2022 zet deze trend zich door: een duurzame vloer kiezen. En dan bedoelen we niet alleen eentje waarvoor geen nieuwe bomen hoeven te worden gekapt, maar ook een vloer die heel lang mee gaat. Aan de hand van deze vragen bepaal je hoe duurzaam een vloer is:

  • Van welke materialen wordt de vloer gemaakt?
  • Wordt de vloer op duurzame wijze gemaakt?
  • Is de vloer onderhoudsvriendelijk?
  • Hoe lang gaat de vloer mee?
  • Wat gebeurt er met de vloer als hij opgebruikt is?

Het is belangrijk om te beseffen dat ook in 2022 geen enkele vloer 100% duurzaam is. Zo worden houten vloeren vaak gerecycelt, maar zijn ze niet duurzaam in onderhoud. Bij een tegelvloer is het precies andersom: geen duurzaam productieproces, maar wel onderhoudsvriendelijk. Gelukkig betekent dit ook dat je altijd een deels duurzame vloer kiest. 

Wil je graag een vloer waarbij extra aandacht aan de verduurzaming is besteed? Bekijk dan eens de PVC-vloeren van Floorlife en Floorify of juist de houten vloeren van Raftwood.

4. Vloer van duurzaam hout

Door de trend in duurzame vloeren zien we ook een verschuiving bij de houten vloeren. Vooral die van Raftwood zijn momenteel erg populair. Niet zo gek, want voor deze houten vloeren worden geen bomen gekapt. In plaats daarvan bestaan de Raftwood vloeren uit gebruikt hout dat een speciale behandeling heeft gekregen. Daardoor heeft het hout een natuurlijke uitstraling én is jouw houten vloer duurzaam gemaakt.

5. Steeds meer mensen kiezen voor Nederlandse merken

Of ook dit met duurzaamheid samenhangt weten we niet zeker, maar steeds meer klanten kiezen voor Nederlandse merken. Dat zien we al een paar jaar, maar vooral in 2022 verwachten we heel veel vraag naar vloeren uit eigen land. Waarom we dat verwachten? Omdat onze Nederlandse vloeren steeds beter verkopen. We hebben de afgelopen jaren al veel merken uit eigen land aan ons assortiment toegevoegd en die zijn allemaal populair. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor:

Conclusie: Wat zijn de vloertrends 2022?

Waterbestendige vloeren zijn er al wel langer, maar COREtec brengt dit naar een hoger niveau. We verwachten dan ook dat zij een trendsetter gaan zijn. Ook zoeken steeds meer mensen een vloer die te combineren is met vloerverwarming. Wil jij (misschien) ook vloerverwarming? Houd daar dan alvast rekening mee bij het kopen van jouw nieuwe vloer.

De belangrijkste vloertrend van 2022 is echter duurzaamheid. Daar hangen diverse andere trends mee samen, zoals de verduurzaming van houten vloeren. Ook vragen veel van onze klanten zich af: "Waar komt mijn vloer vandaan?" Daarbij speelt niet alleen duurzaamheid, maar ook het land van herkomst een belangrijke rol. Vooral vloeren van Nederlandse merken doen het dan ook goed.

Benieuwd welk van onze vloeren aan deze trends voldoen? Kom dan naar onze grote vloerenspeciaalzaak in Oirschot, Noord-Brabant. Daar kan je in alle rust de vloeren bekijken, voelen en vergelijken. En onze medewekers om professioneel advies vragen. Uiteraard met een kopje koffie!