Overzicht

Vloertrends voor 2020

12 november 2019 - Vloerenkamer

De vloeradviseurs van Vloerenkamer weten altijd een vloer te vinden waar jij helemaal gelukkig van wordt. We geven je alle rust en ruimte in onze vloerenspeciaalzaak om de juiste vloer te kiezen. Uiteraard adviseren wij je graag en net als in voorgaande jaren hebben wij uitgezocht wat de vloertrends in 2020 worden. Na onze veelgelezen berichten over vloertrends in 2019 en vloertrends in 2018 hopen wij ook met dit bericht je te voorzien van goede en bruikbare informatie.

Wat zijn de vloertrends in 2020 én 2021?

In 2020 zien we sommige trends uit 2019 populair blijven, maar herkennen we ook enkele nieuwe trends. Gelukkig verandert er in de trends in vloeren niet zo vaak iets als bij mode, maar wel zien we regelmatig nieuwe stijlen en materialen in populariteit winnen. Andere stijlen, zoals de visgraatvloer blijven onverminderd geliefd en dat begrijpen wij maar al te goed. Of kijk jij liever naar de trends in 2021 op het gebied van vloeren?

Trend 1: Industriële uitstraling

In 2019 zagen we al veel industriële meubelen, maar in 2020 zien we dit ook in de vloer terug. Zeker in PVC vloeren zijn hier veel mogelijkheden zoals de Betonlook en tegelcollectie van Sense. Ook de Impress collectie van Moduleo biedt diverse industriële stijlen die bijzonder goed passen in een modern interieur.

Trend 2: Diagonaal gelegde vloeren

We kennen de visgraatvloer, maar in 2020 zien we ook diagonaal gelegde vloeren wat een bijzonder stijlvol effect heeft op elke ruimte. Zeker bij een houten vloer is deze legwijze uniek en bijzonder elegant. Het nadeel is dat je wat meer planken nodig hebt, het voordeel is dat je een unieke vloer hebt die de ruimte optisch ook groter maakt.

Trend 3: Rustige kleuren

In 2018 en 2019 zagen we veel opvallende kleurstellingen, in 2020 worden de kleuren weer wat rustiger. Blonde, whitewash, honing en een combinatie van grijs en beige zijn de kleuren die we in 2020 steeds meer zullen tegenkomen. De Balance collectie van Quick-Step is hiervan een goed voorbeeld. Donkere vloeren worden minder populair, maar zijn nog altijd in ruime mate in het assortiment aanwezig. 

Trend 4: Patronen op vloerplanken

In 2020 komen patronen vaker voor dan ooit tevoren. Vorig jaar zagen we al dat deze trend op kwam zetten en in 2020 zullen we hier nog meer van gaan zien. Zeker met de technische ontwikkelingen in het maken van PVC en laminaatvloeren is hierin ook steeds meer mogelijk. Er is een grote variatie in patronen en deze variatie zal alleen maar verder toenemen! In 2020 zie je steeds meer vloeren waar geen twee planken er hetzelfde uitzien. Bekijk bijvoorbeeld de Planken Collectie van Floorlife.

Trend 5: Brede planken

Ook dit zagen we in 2019 al ontstaan en blijft ook in 2020 populair, een vloer met brede planken. Zowel in houten vloeren als PVC en laminaat zien we dat de planken breder zijn dan enkele jaren geleden. Naast de breedte is het bovendien mogelijk langere planken te kiezen. Wij verwachten dat deze trend in 2020 nog verder zal groeien.

Trend 6: Recyclebare vloeren

Een mooie ontwikkeling is die van de recyclebare vloeren. Merken die duurzaamheid belangrijk vinden houden zich bijvoorbeeld bezig met de doorontwikkeling van de PVC click vloeren, bijvoorbeeld de silent rigid click van floorlife. Ook Floorify speelt hier op in met de extreem sterke rigid core click vloer die volledig recyclebaar is.

Trend 7: PVC vloeren

Ondanks de voortdurende populariteit van houten vloeren zien wij toch dat er ook steeds meer vraag komt naar PVC vloeren. Leveranciers kunnen PVC een steeds realistischere uitstraling geven waardoor PVC een steeds betere vervanger wordt van het traditionele hout. In 2020 maar ook de jaren hierna zullen we PVC vloeren meer en meer gaan zien. Wij kijken uit naar alle modellen en typen die onze leveranciers nog zullen gaan vervaardigen.

Trend 8: Made in Holland

Wij zijn er trots op diverse typisch Nederlandse merken in ons assortiment vloeren te verkopen en vinden dit zeer belangrijk. Ook bij de consument zien we dit volop terug. Een echt Nederlands fabrikaat staat voor kwaliteit en originaliteit en dit wordt gewaardeerd. Hollandsche Vloeren is zoals de naam al zegt, zo'n typisch Nederlands merk op het gebied van houten vloeren.

Wat is de meest populaire vloer op dit moment?

Zonder twijfel is dit de Raftwood visgraatvloer, een zeer populaire vloer in ons assortiment. Raftwood vloeren zijn er in verschillende kleuren, behandelingen en plankbreedtes waardoor elke vloer uniek is. Het stoere, robuuste karakter van de vloeren past perfect in veel woonstijlen. Raftwood vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wie op zoek is naar de meest populaire vloer van dit moment komt zonder twijfel uit bij het mooie assortiment van Raftwood.

Conclusie

Ook in 2020 is de vloer een opvallend en toonaangevend onderdeel van jouw inrichting. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om een vloer geheel naar wens te kiezen. Van kleur tot patroon en van plankbreedte tot bewerking staat de ontwikkeling van de mooiste vloeren niet stil.

Bij Vloerenkamer volgen we de trends, maar hebben we ook een groot aanbod in stijlvolle vloeren die al jaren populair zijn en dat ook nog jaren zullen blijven. Je kunt in onze ruime vloerenspeciaalzaak in alle rust de vloeren bekijken en voelen. Wij hebben grote stalen van de vloeren zodat je echt een goed beeld krijgt van je nieuwe vloer. Kom gerust eens vrijblijvend bij ons langs voor een betrouwbaar advies (en natuurlijk een lekker bakje koffie)! Bekijk hier het adres en openingstijden.