laag temperatuur verwarming

Bij nieuwe woningen wordt er tegenwoordig al vaak automatisch een vloerverwarming systeem gebruikt. Dit komt doordat vloerverwarming heerlijk aanvoelt en ook erg duurzaam is. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming. Een laag temperatuur verwarming is praktisch en erg aangenaam. Deze vloerverwarming is vooral goed te combineren met PVC vloeren.

Wat is een laag temperatuur verwarming?

Bij vloerverwarming is het belangrijk dat de vloer niet te warm wordt. Hierdoor kan de vloer te veel uitzetten en blijft deze minder lang mooi. Een lage temperatuur verwarming verwarmt een goed geïsoleerd huis erg gelijkmatig en constant. Bij een laag temperatuur verwarming is de temperatuur van het water dat naar de vloerverwarming gaat maximaal 55 graden. Bij een radiator kan dit oplopen tot maar liefst 80 graden. Hij verwarmt dan ook veel zuiniger en constanter via water met een lage temperatuur.

Aangenaam & energiezuinig

Een lage temperatuur verwarming zorgt voor een aangename en comfortabele warmte in de woning. De warmte komt van onder en hierdoor voelt de warmte fijn aan. Daarnaast voelt het prettig onder uw voeten. Een vloerverwarming verwarmt trager dan een radiator en hierdoor bespaart u vaak veel energie en verliest u niet onnodig warmte.

Ideaal te combineren met PVC vloeren

Wanneer u kiest voor een PVC vloer is deze vloerverwarming vooral erg geschikt. Doordat PVC vloeren een lage warmteweerstand hebben, voelt u sneller en beter de vloerverwarming aan dan bij andere vloeren. Dit is ideaal bij een laag temperatuur verwarming omdat deze niet erg heet wordt en snel opwarmt. Met een PVC vloer voelt u deze verwarming het beste en het fijnst. Daarnaast is een ondervloer bij PVC vloeren niet noodzakelijk.

Meer over PVC vloeren

Lage temperatuur verwarming vloeren

Lage temperatuur verwarming bij houten vloeren en laminaatvloeren

Niet alleen bij PVC vloeren is een lage temperatuur verwarming geschikt. Bij een houten vloer of laminaatvloer kan deze vloerverwarming ook goed worden gelegd. Doordat dit systeem niet te snel opwarmt, zal de vloer niet snel vervormen. Wij informeren u graag over vloerverwarming bij uw nieuwe vloer.

Laat u informeren!

Een lage temperatuur verwarming is bijna altijd in alle huizen toepasbaar. Bij Vloerenkamer informeren we u graag. We leggen u graag alle mogelijkheden voor en laten u de vloeren zien in ons assortiment die geschikt zijn bij deze vloerverwarming. In onze vloerenwinkel in Oirschot bent u altijd van harte welkom!

Contact