Duurzame en goedkope massieve vloeren

Oriënteer je je op een nieuwe eikenhouten massieve vloer die jouw woning echt een mooie uitstraling geeft? Bekijk dan het aanbod van de Vloerenkamer en laat je verrassen door de goede kwaliteit met verrassend lage prijzen!

Het verschil tussen massieve en multiplank vloeren

Massieve vloeren en multiplank vloeren, dat zijn woorden die je vaak door elkaar gebruikt. Ze lijken dan ook erg op elkaar.

  • Multiplank vloeren bestaan uit 2 lagen: eikenhouten toplaag op een berkenhouten multiplex onderlaag.
  • Massieve vloeren bestaan uit 1 laag: een massieve eikenhouten plank.

Beide zijn dus houten vloeren, gemaakt van eikenhout. Ze hebben ook nog eens vrijwel dezelfde uitstraling. Multiplank vloeren hebben namelijk de uitstraling en kwaliteit van massieve vloeren, maar hebben minder werking. Daardoor kun je een multiplankvloer makkelijker zelf leggen.

Wat zijn massieve vloeren?

Wil je een parketvloer voor de rest van je leven, dan kies je voor een massieve eikenhouten vloer. Een plank van een massief houtsoort bestaat in zijn geheel uit dik hout. Dat heeft vaak een dikte van 20 mm met rondom een mes en groef verbinding. Eikenhouten massieve vloeren zijn beschikbaar in verschillende breedtes. De lengtes zijn variërend waardoor er geen sprake is van een terugkerend patroon.

Vloerenkamer kent 3 verschillende soorten sorteringen in eikenhouten massieve vloeren. De molenvloer, de kasteelvloer en de kloostervloer. Door de vele keuzes in afwerking is er voor iedereen en voor elk interieur een vloer die past.

  • Robuust
  • Authentieke uitstraling
  • Gevarieerd assortiment
  • Behandelbaar
  • Deskundig, eerlijk advies
  • Topkwaliteit
  • Scherpe prijzen

Molenvloer

De molenvloer is de meest rustieke houten vloer die we aanbieden. Met een zeer rustieke uitstraling kenmerkt deze massieve eikenhouten vloer zich door noesten, groeven en mooie kleurschakeringen. Een prachtige sfeervolle vloer die je kunt behandelen in alle kleuren.

Kasteelvloer

De kasteelvloer is een rustieke houten vloer met noesten tot 60 mm. Hierdoor krijgt de vloer een mooie tekening en past deze uitstraling bij elk interieur. Het geeft een gezellige en warme sfeer in de ruimte. Deze rustiek AB sortering (noest tot 60 mm) kan behandeld worden in alle kleuren.

Kloostervloer

De kloostervloer is de 'braafste' rustieke houten vloer in onze collectie. Met kleine en minder noesten  en hier en daar een pitje heeft deze vloer een rustige uitstraling. Ook deze vloer kun je op verschillende manieren afwerken. Deze rustiek A sortering (noest tot 35 mm) is van zeer goede kwaliteit en zorgt voor veel warmte in de ruimte.

Wil je meer weten over onze eikenhouten massieve vloeren? Kom dan langs in onze showroom in Oirschot of neem online contact op.

Massieve vloeren van multiplank

Of toch liever multiplank houten vloeren kopen?

Zoek je een nieuwe multiplank vloer en wil je een vloer die tijdloos, modern en toch warm is? Dan kies je voor een houten vloer van Vloerenkamer. Ideaal is dan de multiplank houten vloer. De uitstraling van een multiplank is vergelijkbaar met een massiefhouten vloerplank, dit staat erg chique warm en modern. Maar in tegenstelling tot massiefhouten vloeren kunnen multiplanken nauwelijks uitzetten en krimpen. De multiplank vloer is daarom zeer goed te combineren met vloerverwarming.

Goedkope multiplank houten vloer kopen?

Als je een goedkope multiplank houten vloer wilt kopen, ben je bij Vloerenkamer aan het juiste adres. Wij bieden namelijk goedkope multiplank houten vloeren van het topmerk Raftwood aan. Die hebben een toplaag van massief eikenhout en spoorbielzen en hebben mooie scheuren en noesten. Daardoor hebben de Raftwoodvloeren een heel eigen uitstraling.

Bekijk de Raftwoordcollectie

Vloerenkamer is multiplank vloeren specialist

Multiplank is een relatief nieuw type vloer dat in korte tijd heel populair is geworden, omdat multiplank vloeren in tegenstelling tot laminaat vloeren een massief houten toplaag hebben. Deze vloeren, ook wel lamelparket genoemd, worden bij Vloerenkamer dan ook volop verkocht. Bovendien zijn wij multiplank vloeren specialist, waardoor we jou met al je vragen kunnen helpen.

Zo weten wij dat de multiplank vloeren goed van pas komen in kamers met vloerverwarming. Maar ook in appartementen en huurwoningen is dit een goede keus. In zulke woningen mogen vloeren namelijk niet worden vastgelijmd. En dat komt goed uit, want multiplank vloeren zijn zwevend. 

Bij Vloerenwinkel de Vloerenkamer in Oirschot vind je een groot assortiment Multiplank vloeren. Niet voor niets zijn wij multiplank vloeren specialist.

Bekijk ons assortiment