bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Onderhoud van uw vloer

Van een houten, laminaat of PVC vloer kunt u jaren genieten. Met goed onderhoud kunt u de levensduur van uw vloer bovendien met vele jaren verlengen.

De grootste gevaren voor beschadiging van uw vloer zijn:

  • Zand en vuil
  • Vocht en droogte
  • Beschadigingen door meubels

Zand en vuil wat van buiten komt kan voor lelijke krassen en beschadigingen zorgen op uw vloer. De beste manier om dit te voorkomen is bij alle inlopen een grove mat buiten en een droogloopmat binnen. Deze zorgen ervoor dat zoveel mogelijk vuil al opgenomen wordt. Tevens is het een optie om binnen en buiten het huis verschillend schoeisel te dragen.

Vocht en droogte

Vocht en droogte zijn nog schadelijker voor uw vloer dan zand en vuil. Hout leeft en heeft daardoor te maken met rek en krimp. Als de luchtvochtigheid van een ruimte gedurende langere tijd niet in orde is, kan dit leiden tot onherstelbare schade aan uw parketvloer.
Als bijvoorbeeld de relatieve luchtvochtigheid gedurende de winterperiode in een ruimte onder de 45% komt, zult u moeten zorgen voor kunstmatige luchtbevochtiging om schade aan de parketvloer te voorkomen. Dit kan ook het geval zijn bij ruimtes die voorzien zijn van airconditioning.

Beschadigingen door meubels is helaas nog steeds één van de meest voorkomende beschadigingen. Zorg er dan ook altijd voor dat er aan de onderkant van uw meubels vilt geplakt zit zodat deze niet krassen bij het verschuiven.

Dagelijks onderhoud van uw vloer

Voor het dagelijks onderhoud raden wij u aan om regelmatig te stofzuigen of de vloer te vegen met een zachte veger. Wanneer u de vloer droog gaat reinigen is het aan te raden een stofzuiger te gebruiken die voorzien is van een parketborstel, om zodoende krassen bij het stofzuigen te voorkomen. Voor het wekelijks dweilen van uw vloer raden we aan om de Olie Verfrisser te gebruiken. Sterk vervuilde vloeren kunnen gereinigd worden met de Reiniger. Voor een optimaal kleurbehoud raden we aan om minimaal één keer per maand, op alleen de loopgedeeltes, de vloer in te wrijven met Kleurbehoud. Alle onderhoudsproducten voor uw vloer zijn voordelig te verkrijgen via onze webshop.

ònderhoud van uw vloer

Vloerrenovatie & traprenovatie

Ondanks alle onderhoud van uw vloer, kan een vloer beschadigen door het vallen van spullen en het vuil van buiten dat naar binnenkomt. Na een aantal jaar wordt de uitstraling minder mooi van uw vloer. Een opknapbeurt van uw houten vloer kan wonderen doen. Een vloerrenovatie van Vloerenkamer zorgt ervoor dat uw houten vloer er weer als nieuw uit komt te zien. U kunt uw vloer bij een vloerrenovatie ook een compleet nieuwe uitstraling geven door olie te gebruiken in een andere kleur. Naast de vloer renoveren, kunt u er ook voor kiezen om een traprenovatie te laten doen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het onderhoud van uw houten vloer? Kom gewoon even vrijblijvend langs bij Vloerenkamer te Oirschot. Wij informeren u graag.

Neem contact op voor meer informatie over onderhoud van uw vloer

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?