bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Visgraatvloeren

Het kenmerkende visgraatpatroon is al vele jaren heel bekend en sinds enkele jaren helemaal terug van weggeweest in de Nederlandse woningen. Planken die geschikt zijn voor visgraatvloeren vindt u uiteraard volop bij Vloerenkamer. Van deskundig advies tot het uiteindelijke leggen van de vloer bent u bij ons aan het juiste adres. Met een houten visgraatvloer ligt er een tijdloze vloer in huis met een klassieke uitstraling die echter ook perfect in een modern interieur past. 

Heeft u interesse in een visgraatvloer? Kom dan langs bij Vloerenkamer of bekijk op onze website de voorbeelden van mooie visgraatvloeren. Veel van de houten vloeren in ons assortiment kunnen in een visgraatpatroon worden gelegd en wij bieden dan ook zeer veel mogelijkheden.

Visgraatvloeren

Vroeger stond dit soort vloeren bekend als parketvloeren. Parket komt vanuit het Franse woord parqueterie en gaat terug naar halverwege de jaren 1600. In die tijd was het leggen van een visgraatvloer pas echt arbeidsintensief, omdat de visgraatvloeren werden gecombineerd uit afzonderlijke stukken hout, meestal eikenhout, die zorgvuldig werden gesneden en één voor één geplaatst. Gelukkig is er e.e.a. veranderd sinds die periode en is het tegenwoordig stukken eenvoudiger om een mooie visgraatvloer in huis te leggen.

Een prachtige vloer die past in elke kamer in huis

Visgraatvloeren passen zonder twijfel in elke woonstijl. Welke stijl u ook kiest voor uw woonkamer of slaapkamer, er past altijd een visgraatvloer. Bovendien kunt u de vloer volledig afstemmen op uw wensen door de keuze van de houten vloerplanken die u gaat gebruiken. Hierbij vindt u bij Vloerenkamer ontzettend veel keuze, zowel in kleuren als bewerkingen. Wij laten u dit graag zien tijdens een bezoek in onze showroom.

Bent u op zoek naar een klassieke vloer die past in een modern interieur? Dan is de visgraatvloer de perfecte vloer!

Wij helpen u graag met deskundig advies.

Contact opnemen

Visgraatvloeren bij De Vloerenkamer

Hongaarse punt visgraatvloeren bij De Vloerenkamer

Houten patroonvloeren

Patroonvloeren zijn momenteel behoorlijk in opmars. Naast de visgraatvloer hebben wij daarom ook andere mogelijkheden in patroonvloeren. U kunt dan denken aan vloeren volgens de Hongaarse punt of met Versailles panelen. 

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt vloer wordt gelegd onder een hoek van 45 of 60 graden. Deze vloer wordt op een ambachtelijk wijze gelegd. Dit lijkt een beetje op visgraatvloeren, maar dan met een scherpe punt en gelijmd aan de onderkant.

Versailles vloer

Een koninklijke en ruimtelijke uitstraling krijgt u bij een Versailles vloer. Dit is een chique patroon dat is gebaseerd op de middeleeuwse patroonvloer van Lodewijk XIV in zijn paleis van Versailles.


Lees er meer over op de pagina met patroonvloeren.

Vloerenkamer

De Vloerenkamer is gespecialiseerd in houten vloeren, maar biedt ook een breed assortiment aan laminaatvloeren en PVC vloeren aan. Wij hebben een showroom van 600 m² waar u inspiratie op kunt doen. Vloerenkamer is de grootste vloerenspeciaalzaak in Brabant. Meer informatie of wilt u op uw gemak eens rondkijken in onze showroom? Maak dan een afspraak of loop gewoon even bij ons binnen! U bent van harte welkom in onze showroom in Oirschot. Centraal gelegen in de regio Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Maandag: 13:00 – 17:30 uur
Dinsdag: 09:00 – 17:30 uur
Woensdag: 09:00 – 17:30 uur
Donderdag: 09:00 – 17:30 uur
Vrijdag: 09:00 – 17:30 uur
Zaterdag: 10:00 – 16:00 uur

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?