Alles over vloerverwarming

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van vloerverwarming onder hun nieuwe houten vloer. We hebben goed nieuws, dat kan zeker! Op deze pagina lees je alles over vloerverwarming en over laag temperatuur verwarming.

Bij vloerverwarming mag de oppervlaktetemperatuur van het hout niet boven de 25 graden komen. Normaal gesproken zetten mensen de thermostaat in huis op ongeveer 21 graden. De vloer heeft dan vaak een temperatuur tussen de 15 en 17 graden. Met vloerverwarming zal de vloer iets uitzetten. Koude voeten hoeft met vloerverwarming niet meer!

Verschillende soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn verschillende systemen in vloerverwarmingen. Ieder systeem is anders en het is aan jou de vraag welke jij graag in huis wilt.

Natte vloerverwarming

De verwarmingsbuizen liggen bij het systeem van natte vloerverwarming in de strijklaag. Bij het natte systeem heb je een opbouwhoogte variërend tussen 18 en 20 centimeter nodig. Op de vloerplaat worden de sanitaire en elektrische leidingen geplaatst en uitgevuld met een egalisatielaag. Hierop komt de nodige vloerisolatie en de vloerverwarming met de strijklaag. Tot slot wordt de houten vloer geplaatst.

Droogbouw systemen

Het systeem met droge vloerverwarming is minder complex dan het natte vloerverwarmingssysteem en is dan ook zeer in opkomst. Door middel van isolatie/draagplaten van polystyreen of karton blijft de vloer warm, er worden namelijk warmtegeleidingsplaten in de goten aangebracht. De opbouwhoogte van een droog vloerverwarmingssysteem is 13 tot 18 cm.

Elektrische vloerverwarming

De warmte wordt hier aangebracht in een dikke strijklaag of in microbeton. Er kunnen met dit systeem grote temperatuurverschillen ontstaan. Meestal wordt deze vorm van vloerverwarming aangelegd in kleine ruimtes zoals de badkamer.

Meer weten over vloer laten leggen?

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over het aanleggen van een vloerverwarming, de mogelijkheden voor jouw huis, of wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Ook voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van vrijblijvend advies zijn wij altijd te bereiken. Stuur een mailtje naar info@vloerenkamer.nl, bel naar 0499 – 57 22 24 of vul ons contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen!

Neem contact op

Vloerverwarming en laag temperatuur verwarming

Laag temperatuur verwarming

Tegenwoordig is laag temperatuur verwarming erg populair. Dat is een modern verwarmingssysteem waarbij de verwarming langzaam tot een maximale temperatuur komt van 55 graden. Dit tot tegenstelling van een radiator die snel tot 80 graden gaat. Door de langzame verhoging in temperatuur krijg je een aangename warmte in jouw woning en bespaar je veel energie.

Laag temperatuur verwarming is dus aangenaam en energiezuinig. Maar past het wel bij jouw vloer?

Vloer met laag temperatuur verwarming

Een laag temperatuur verwarming is ideaal voor PVC-vloeren, maar kan ook bij laminaat en zelfs houten vloeren worden aangelegd. Doordat de maximale temperatuur lager ligt dan bij gewone vloerverwarming, zet een laminaatvloer of houten vloer minder uit. 

Een lage temperatuur verwarming is dus bijna altijd in alle huizen toepasbaar. Bij Vloerenkamer informeren we je graag verder. Zo vertellen we jou de mogelijkheden en laten jou de vloeren zien in ons assortiment die geschikt zijn bij deze vloerverwarming. In onze vloerenwinkel in Oirschot ben je altijd van harte welkom!

Vloerverkoeling

Het hoeft natuurlijk niet altijd warm te zijn binnen, een koele vloer kan ook fijn zijn! Bij vloerverkoeling wordt er koud in plaats van warm water door de leidingen gepompt. Door koeling van het parket kan het houtvochtpercentage stijgen waardoor het hout kan gaan uitzetten. Je moet daarom genoeg ruimte voor uitzetting vrijhouden om te zorgen dat de vloer niet omhoog komt!

Vloerverwarming onder jouw vloer?

Vloerverwarming kan niet op iedere vloer worden gelegd, maar op de vloeren van Vloerenkamer is dit wel mogelijk. We leggen jou graag in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. In onze ruime vloerenwinkel/showroom in Oirschot ben je van harte welkom. Tijdens onze openingstijden kun je altijd langskomen. Maar wij maken ook graag een afspraak, bijvoorbeeld als het jou beter uitkomt om ’s avonds te komen.

Ja, ik kom graag langs