bezoek onze showroom

kom langs in Oirschot voor inspiratie en persoonlijk advies

Bezoek onze showroom in Oirschot

Route

Vloerverwarming

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in de mogelijkheden van vloerverwarming onder hun nieuwe houten vloer. We hebben goed nieuws, dat kan zeker! Maar wist u dat naast de vloer verwarmen, u deze ook steeds vaker kunt verkoelen! 

Bij vloerverwarming mag de oppervlaktetemperatuur van het hout niet boven de 25 graden komen. Normaal gesproken zetten mensen de thermostaat in huis op ongeveer 21 graden. De vloer heeft dan vaak een temperatuur tussen de 15 en 17 graden. Met vloerverwarming zal de vloer iets uitzetten. Koude voeten hoeft met vloerverwarming niet meer!

Verschillende soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn verschillende systemen in vloerverwarmingen. Ieder systeem is anders en het is aan u de vraag welke u graag in uw huis wilt.

Natte vloerverwarming

De verwarmingsbuizen liggen bij het systeem van natte vloerverwarming in de strijklaag. Bij het natte systeem, heeft u een opbouwhoogte variërend tussen 18 en 20 centimeter nodig. Op de vloerplaat worden de sanitaire en elektrische leidingen geplaatst en uitgevuld met een egalisatielaag. Hierop komt de nodige vloerisolatie en de vloerverwarming met de strijklaag. Tot slot wordt de houten vloer geplaatst.

Droogbouw systemen

Het systeem met droge vloerverwarming is minder complex dan het natte vloerverwarmingssysteem en is dan ook zeer in opkomst. Door middel van isolatie/draagplaten van polystyreen of karton blijft de vloer warm, er worden namelijk warmtegeleidingsplaten in de goten aangebracht. De opbouwhoogte van een droog vloerverwarmingssysteem is 13 tot 18 cm.

Elektrische vloerverwarming

De warmte wordt hier aangebracht in een dikke strijklaag of in microbeton. Er kunnen met dit systeem grote temperatuurverschillen ontstaan. Meestal wordt deze vorm van vloerverwarming aangelegd in kleine ruimtes zoals de badkamer.

Wilt u meer weten over vloer laten leggen? Lees onze legvoorschriften.

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over het aanleggen van een vloerverwarming, de mogelijkheden voor uw huis, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op! Ook voor het maken van een afspraak of het verkrijgen van vrijblijvend advies zijn wij altijd te bereiken. Stuur een mailtje naar info@vloerenkamer.nl, neem telefonisch contact met ons op via 0499 – 57 22 24 of vul ons contactformulier in. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Contacteer ons

Vloerverwarming door de Vloerenkamer

Laag temperatuur verwarming

Tegenwoordig is een laag temperatuur verwarming systeem erg populair. Dit komt doordat deze verwarming langzaam tot een maximale temperatuur komt van 55 graden. Dit tot tegenstelling van een radiator die snel tot 80 graden gaat. Door de langzame verhoging in temperatuur krijgt u een aangename warmte in uw woning en bespaart u veel energie. Meer over een laag temperatuur verwarming.

Vloerverkoeling

Het hoeft natuurlijk niet altijd warm te zijn binnen, een koele vloer kan ook fijn zijn! Bij vloerverkoeling wordt er koud in plaats van warm water door de leidingen gepompt. Door koeling van het parket kan het houtvochtpercentage stijgen waardoor het hout kan gaan uitzetten. U moet daarom genoeg ruimte voor uitzetting vrijhouden om te zorgen dat uw vloer niet omhoog komt!

Vloerverwarming kan niet op iedere vloer worden gelegd, maar op de vloeren die de Vloerenkamer in haar assortiment heeft is dit wel mogelijk. We leggen u graag in een persoonlijk gesprek uit wat de mogelijkheden zijn. In onze ruime vloerenwinkel/showroom in Oirschot bent u van harte welkom. Tijdens onze openingstijden kunt u altijd langskomen, maar wij maken ook graag een afspraak, bijvoorbeeld als het u beter uitkomt om ’s avonds te komen.

Ja, ik kom graag langs 

Bekijk alle reviews
Schrijf zelf een review
Volgt u ons al op social media?