Vraag en antwoord

Kunnen jullie vloeren op vloerverwarming gelegd worden?

Dat kan zeker! Je kunt onze vloeren op je vloerverwarming leggen zodat je altijd warme voeten hebt.

Ik heb huisdieren, welke vloer kan ik het beste kiezen: hout, laminaat of PVC?

Het is belangrijk om een vloer te kiezen die past bij jouw leven, dus dat geldt ook voor het hebben van huisdieren. Gelukkig zijn alle vloeren geschikt voor huisdieren. Houd er alleen wel rekening mee dat je PVC vloeren beter vochtig af kan doen dan hout of laminaat.

Hoe kan ik mijn vloer onderhouden?

Voor het dagelijks onderhoud is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen of de vloer te vegen met een zachte veger. Gebruik een stofzuiger die voorzien is van een parketborstel om krassen in de vloer te voorkomen. Voor het wekelijks dweilen van de vloer raden we aan om de Olie Verfrisser te gebruiken. Sterk vervuilde vloeren kunnen gereinigd worden met de reiniger. Voor een optimaal kleurbehoud is het verstandig om minimaal één keer per maand, op alleen de loopgedeeltes, de vloer in te wrijven met Kleurbehoud.

Al deze producten zijn te verkijgen via onze webshop.

Kan ik bij jullie ook houten traptreden kiezen?

Dat kan zeker! Er is van alles mogelijk: de traptreden renoveren of de trap opnieuw bekleden met hout. We meten eerst alles op zodat we efficiënt te werken kunnen gaan. In verband met de veiligheid zijn onze traptreden altijd voorzien van een uitsparing voor de antislip strip.

Wat is het verschil tussen een houten vloer, PVC en laminaat?

Hout is een natuurlijk product waardoor geen plank hetzelfde is. Een natuurlijke uitstraling dus. Dat is iets minder het geval bij PVC en laminaat. Laminaat en PVC vloeren zijn namelijk in de fabriek geproduceerd waardoor je te maken hebt met een repeterend patroon.

Werken jullie met duurzaam hout?

Vloerenkamer vindt het belangrijk dat we goed omgaan met onze omgeving. Daarom zijn we aangesloten bij PEFC, het keurmerk voor duurzaam bosbeheer. Dit betekent dat onze producten afkomstig zijn uit een bos dat duurzaam beheerd wordt. Het keurmerk in het kort: http://pefcnederland.nl/over-pefc/wat-is-pefc/.

Wat voor soort plinten hebben jullie?

We hebben massief eiken houten plinten, eventueel in bijpassende kleur van de vloer. We hebben ook watervaste MDF plinten gemaakt van zware persing MDF in verschillende diktes, hoogtes en afwerkingen.

Op een rijtje:

  • MDF-plinten
  • Gladde plinten (blokplint)
  • Kraalplint
  • Sierplint
  • Luxeplint
  • Monumentenplint

De MDF plinten zijn allemaal twee keer gegrond, daarbij kunnen we uiteraard ook bijpassende architraaf en plintneut leveren.