Witte houten vloer

Twijfel jij of je zal kiezen voor een witte houten vloer? Bekijk hier alle voor- en nadelen van een witte houten vloer zodat jij zelf kunt kiezen of het bij jou past!

Waarom kiezen voor een witte houten vloer?

Kun jij niet kiezen welke vloer past in jouw huis of vind je het lastig om een keuze te maken voor een lichte vloer. Een lichte vloer zorgt ervoor dat het huis of de kamer groter lijkt dan dat het eigenlijk is. Natuurlijk creëert een lichte vloer ook een prachtig contrast met een donkere muur. Vind je het mooier om ook een lichte muur te houden? Dan past de Scandinavische look echt bij jou! Je gaat voor zomerse sferen en een prachtige lichte kleur.

Een witte houten vloer heeft als voordeel dat het volledig gemaakt kan worden zoals jij het wilt. Kies de bewerking die je mooi vindt. Voorbeelden hiervan zijn diepgeborstelde behandelingen, onbehandeld, geschuurd en er zijn nog veel meer mogelijkheden bij ons. Kijk bijvoorbeeld even bij de Van Dijk familie van Hollandsche vloeren. Dit zijn echt Nederlandse vloeren met een behandeling geschuurd, geborsteld en extreem wit geolied hout. De vier vloeren zijn allemaal anders, denk hierbij aan visgraat, Hongaarse punt, normale plank of een dikke plank. Genoeg mogelijkheden dus!

Witte houten vloer Europees eikenhout

Het parket van Lamel is verkrijgbaar in verschillende soorten wit, zo kun je kiezen voor een krijtwitte vloer, maar ook voor een White wash van olie over de natuurlijk eikenhouten vloer. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in dunne en dikke planken, zo kun je zelf kiezen welk soort vloer je krijgt.

Het voordeel van een witte vloer, is dat je een unieke vloer hebt. Veel mensen durven het niet aan om een witte vloer te nemen omdat ze argumenten gebruiken zoals ‘Het wordt zo snel vies’, maar doordat het echt hout is, is het niet volledig egaal. Daardoor vallen niet alle kruimels direct op én denk maar zo: dat heb je ook met een egaal zwarte vloer.

Kan een vloer té wit zijn? Veel mensen zijn hier verschrikkelijk bang voor, maar als je een geoliede houtvloer neemt, dan blijf je de nerven en knoesten in het hout wel zien. Dat geeft weer een mooi natuurlijk element aan jouw witte vloer.

Witte houten vloer

Verschillende manier om de witte houten vloer te leggen

Kies je voor een dunne plank? Guusje van Dijk is een geborstelde en geschuurde vloer in extreem wit, deze vloer heeft veel contrasten, wat komt doordat de vloer geolied is. Het is een rustieke vloer met een plank van ongeveer 12 cm breed.

Toch een brede plank? Bekijk dan de vloer Gerrit van Dijk. Deze vloer heeft precies dezelfde voor- nadelen als Guusje van Dijk, maar dan is de plank 22 cm breed.

Een andere mogelijkheid binnen de familie van Dijk is Aafje. Aafje van Dijk is een visgraat vloer, deze visgraat vloer is een moderne twist van een witte vloer. Door de speelse manier waarop de planken gelegd zijn, zal de vloer voor een uitdagend effect in jouw huis zorgen!

Een andere unieke manier van het leggen van een witte houten vloer is de Hongaarse punt. Deze manier is heel strak en rustig, maar het wekt ook interesse en het zorgt voor karakter in de woonkamer. Deze vloer is echt een eigentijdse en energieke oplossing als je een moderne vloer zoekt!

Ben jij al een tijd op zoek naar een leuke en eigentijdse lichte vloer? Een witte houten vloer geeft karakter aan een woning en door de houten vloer blijft iedere vloer uniek. Denk daarbij aan een knoest hier en daar en de echte houtlook die door de witte olie heen schittert.

Vraag een offerte aan of kom langs in de winkel voor extra advies op maat én natuurlijk om de vloeren echt te voelen.

Offerte aanvragen!